Algeta får avtale verdt 5 milliarder!

Algeta rapporterer om fantastisk avtale verdt fem milliarder kroner. Det er mye mer enn markedsverdien på selskapet.

Adm. dir. i Algeta Thomas Ramdahl - Foto: Scanpix
Børs

Legemiddelselskapet Algeta har inngått en samarbeidsavtale med Bayer som sikrer videre utvikling og global kommersialisering av Algetas hovedprodukt, det kommende legemiddelet Alpharadin. Avtalen har en anslått verdi på over 4,8 milliarder kroner (560 millioner euro) og er den største i sitt slag noen gang for et norsk legemiddelselskap.Les også: - Algeta-avtalen var veldig braAlgeta mottar vel 365 millioner kroner (42,5 millioner euro) fra Bayer ved inngåelse av avtalen, mens resten av beløpet mottas etter hvert som målsettinger knyttet til produktutvikling, produksjon og kommersialisering nås. I tillegg vil Algeta motta betydelige salgsprovisjoner, heter det i en melding.Algeta og Bayer vil ifølge avtalen dele på fremtidige utviklingskostnader for Alpharadin i forbindelse med prostatakraft og andre kreftsykdommer, og Bayer vil dekke hoveddelen av kostnadene.Bayer har fått rettighetene til å kommersialisere Alpharadin over hele verden, med unntak av USA der Algeta har en opsjon på å beholde inntil 50 prosent av markedet. Algeta vil være ansvarlig for produksjon og leveranse av produktet over hele verden.- Avtalen er resultatet av en omfattende prosess for å utnytte det kommersielle potensialet i Alpharadin best mulig. I Bayer har vi funnet et verdensledende legemiddelskap med tidligere suksess fra globale lanseringer av kreftmedisiner. Vi har store forventinger til at vi sammen skal levere et unikt og effektivt legemiddel for kreftpasienter med spredning til skjelettet, sier Andrew Kay, administrerende direktør i Algeta ASA.Algeta-aksjen sluttet på 40,40 kroner onsdag. Selskapet ble priset til 1,6 milliarder kroner på Oslo Børs.

Nyheter
Børs