Algeta-sjefens opsjoner til himmels

Det var Algetas dag på Oslo Børs i går. Sjefen sitter med en opsjonsgevinst på 30 millioner etter bare ni måneder.

Alpharadin, medisin utviklet av børsnoterte Algeta til brukt i prostatakreft i skjelettet. Basert på radium - Foto: Finansavisen
Børs

Gårsdagens store nyhet på Oslo Børs i går var Algetas avtale med den tyske giganten Bayer, verdt 4,8 milliarder kroner. Markedet reagerte med å sende aksjen opp over 40 prosent.HegnarOnline hadde en fyldig dekning av saken i går. Les alt her.Finansavisen skriver i dag at Algeta-sjef Andrew Kay har en papirgevinst på 30 millioner kroner etter gårsdagens opptur. Gevinsten er knyttet til de 600.000 opsjonene han takket ja til jobben før jul i fjor.Den gangen var aksjen på bunn, og innløsningskursen ble satt 6,55 kroner. Den samme aksjen sluttet i går på 57 kroner.Ifølge avisen har Kay tidligere deltatt på 16 lanseringer, hvorav åtte har blitt blockbuster-produkter. Alpharadin kan bli det niende.- Dette er en stor avtale også globalt, og vi har fått stor oppmerksomhet fra investorer i Europa og USA, sier Kay.

Nyheter
Børs