Analytiker: Følg med klokken 14.30

Analytiker Eirik Røhmesmo forteller om nøkkeltall som kan være kursdrivende. Vil de løfte eller senke markedet?

Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ser analytiker Eirik Røhmesmo nærmere på hva vi kan forvente oss av dagens arbeidsledighetstall fra USA.- Dagens august-tall for non-farm payrolls fra USA er et nøkkeltall det vil være stor interesse rundt. Tallet beskriver endringen i antall arbeidsplasser utenfor jordbrukssektoren. I juli krympet sektoren med 247.000. Vi tror at nedgangen lettet noe forrige måned til 245.000 mot konsensus i markedet på minus 225.000, sier analytikeren.- Tallet har en tendens til å følge ADP-tallet som kom på onsdag. Dette kom ut på nedsiden av forventningene. Non-farm payrolls svinger derimot mye rundt ADP-tallene så det er absolutt ikke gitt at de skal skuffe, sier analytikeren.- Samtidig kommer tall for amerikansk arbeidsledighet. Her venter vi en økning til 9,6 prosent fra en ledighet på 9,4 prosent i måneden før. Publiseringen klokken 14.30 vil være drivende på tvers av markeder, avslutter analytikeren.

Nyheter
Børs