Analytiker: Kjøp og kjøp

Analytiker Asbjørn Taugbøl venter kursoppgang og anbefaler kjøp av følgende aksjer.

Analytiker Asbjørn Taugbøl i Investtech. Foto: Iván Kverme

I dagens morgenrapport fra Investtech beskrives Hurtigruten som en kjøpskandidat mens Acergy får en svak kjøpsanbefaling på middels lang sikt.- Hurtigruten som ble omsatt til over 30 kroner i fjor sommer, viser tegn til å ha bunnet ut nær en krone ett år senere, og aksjen har en positiv utvikling på kort sikt. Det er etablert støtte rundt 1,20 kroner. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som kan være et tidlig signal om innledning av en stigende trend også for kursen, og meget positiv volumutvikling styrker aksjen på kort sikt. Oppsiden er meget stor, men risikoen er ekstremt høy; aksjen har en gjennomsnittlig månedlig kursendring på over 60 prosent. Det anbefales en tett stop-loss. Aksjen er nøytral på innsidehandler. Kort sikt: Kjøpskandidat. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, sier analytiker Asbjørn Taugbøl.- Acergy ligger i en stigende trend på mellomlang sikt og videre oppgang innenfor denne indikeres. Det er gitt kjøpssignal fra en liten rektangelformasjon, og positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Det er dog motstand ved 69 kroner som bremser for videre oppgang, og forsikige investorer bør avvente et brudd på dette nivået. Aksjen er negativ på innsidehandler. Kort sikt: Watch. Middels lang sikt: Svak kjøpskandidat, avslutter analytikeren.