Analytiker: Kjøp og selg

Analytiker Asbjørn Taugbøl forteller om en aksje som kan stige i verdi. Samtidig advarer han mot en aksje som kan oppleve kursfall.

Analytiker Asbjørn Taugbøl i Investtech. Foto: Iván Kverme
Børs

I dagens morgenrapport fra Investtech beskrives Atea som en svak kjøpskandidat på middels lang sikt mens Fred. Olsen Energy får en salgsanbefaling.- Atea ASA har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer i første omgang svakere stigningstakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Det er i tilfelle støtte ved 29,40 kroner. Aksjen er positiv på innsidehandler etter at en direktør kjøpte aksjer 10. august. Kort sikt: Watch. Middels lang sikt: Svak kjøpskandidat, sier analytiker Asbjørn Taugbøl.- Fred. Olsen Energy har brutt støtten ved 200 kroner og gitt salgssignal fra en dobbel-topp-formasjon. Videre nedgang til 176 kroner er signalisert. Økende volum styrker salgssignalet. Ved reaksjon tilbake er det nå motstand ved 200-202 kroner. RSI er oversolgt. Aksjen kan likevel gjerne falle videre, og vi bør se en stigning i RSI-kurven før dette brukes som et kjøpsargument. RSI-kurven viser dessuten en fallende trend, noe som kan være et tidlig signal om innledning av en fallende trend også for kursen. Det er lite støtte før ved 137 kroner. Aksjen er nøytral på innsidehandler. Kort sikt: Salgskandidat. Middels lang sikt: Salgskandidat, avslutter analytikeren.

Nyheter
Børs