Analytikere tror på kraftig børsrally

Mens økonomene er langt mer edruelige. Hvem vil du satt pengene dine på?

En glad trader på New York Stock Exchange - Foto: AP
Børs

Aldri før har avviket mellom analytikere og økonomer vært større. Ration, som viser inntjeningsforventningene til selskapene som inngår i S&P 500-indeksen i 2010, mot forventet BNP-vekst i samme periode, er på sitt høyeste noensinne. Gjennomsnittet de siste 60 årene har ligget på 6,1.Ifølge analytikerne vil inntjeningen for selskapene på S&P 500 stige med 25 prosent i 2010, viser data fra 1.500 analytikere, samlet inn av Bloomberg.25 prosent oppgang er 10,9 ganger mer optimistisk enn hva 53 økonomer, rundspurt av Bloomberg sist måned, ser for seg at amerikansk BNP vil vokse med neste år (+2,3 prosent i 2010).Amerikanske selskaper er ventet å stanse den negative utviklingen på inntektssiden i neste kvartal, men hva som skjer neste år ser ikke analytikerne og økonomene ut til å være helt samtstemte om.

Nyheter
Børs