Anbefaler salg av børs-lokomotiv-aksje

Mandag tikker det inn dårlig nytt for børs-lokomotivet. - Yara-aksjen bør selges, melder meglerhus.

Foto: Scanpix

Mandag tikker nyheten inn om at selskapet Potash Corporation of Saskatchewan (PotashCorp), som i likhet med Yara International driver med produksjon av gjødsel, hovedsaklig potash, nitrogen og fosfat, nedjusterer sin guiding for 2009-resultatet.Guidingen tas ned fra 4,00-5,00 dollar per aksje til 3,25-3,75 dollar per aksje melder selskapet. Selskapet sammenligner med guidingen gitt i juli.Les også: Er dette elendig nytt for Yara International?Meglerhuset DnB NOR Markets, som allerede opererer med en salgsanbefaling på Yara, mener imidlertid nyheten har liten effekt på det norske selskapet.- Resultatvarslet fra Potash får ingen effekt på våre estimater i Yara. Meldingen fra Potash kommer i hovedsak som en følge av reduserte volum innefor kaliumkarbonat (potaske), mens Yara generer den største delen av sin omsetning innenfor nitrogenbasert gjødsel. På våre estimater verdsettes Yara imidlertid fortsatt med en forward P/E på 14x og vi opprettholder salgsanbefalingen med et kursmål på 150 kroner per aksje, skriver meglerhuset i en rapport mandag.Yara-aksjen faller mandag 1,94 prosent til 192,20 kroner.Selskapet melder selv at de ikke kommer til å komme med nye guiding etter Potash-nyhetene mandag.- Det er ikke så sterkt relatert til vår virksomhet, de selger kali, der har salget falt mye mer enn nitrogen, sier investor-direktør Torgeir Kvidal i Yara til Reuters.- Kali-produsentene holdt prisene mye mer enn nitrogen-produsentene, og det har ikke vært samme fall i salg av nitrogengjødsel som i kali, så dette er ikke veldig overraskende for finansmarkedet, kali-salget har vært lavere lenge, forklarer Kvidal videre.