- Bare dette kan trigge børsene

Det svingte på de asiatiske børsene fredag. Forvalter peker på det som må til for å løfte børsene videre (oppdatert).

En Tokyo-borger går forbi en aksjetavle i byen - Foto: Scanpix
Børs

Det svinger på de asiatiske børsene fredag, melder Bloomberg. Effekten av et rally i metallpriser motvirkes av nedgraderinger fra meglerhus. De to aksjene som er jekket ned er handelsgiganten Seven & I, som faller ca. 3 prosent i Tokyo, mens verdens nest største minnebrikke-produsent Hynix Semiconductor er ned 6-7 prosent på Seoul-børsen.- Vi ser at ting er i bedring økonomisk sett, men det store spørsmålet er hvor mye av det som er bakt inn i kursene. Vi trenger å se at selskapene guider opp. Hvis ikke det skjer, ser aksjer ut til å være priset fullt ut, sier forvalter Matt Riordan hos Paradice Investment Management i Sydney.I Tokyo er Nikkei ned 0,12 prosent, mens Hang Seng er opp drøyt 0,5 prosent. I Kina er Shanghai Composite-indeksen opp 0,4 prosent etter den sterke oppgangen i går.Siste: Da Tokyo-børsen stengte var Nikkei ned 0,3 prosent. Hang Seng sluttet opp 2,4 prosent, mens Shanghai Composite endte opp 0,6 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs