Blodige tap for de rike - 20 mrd. borte

Finansavisens oversikt viser at Norges 130 største private investorer tapte 20 milliarder kroner i fjor. Her er de største taperne og mannen som TJENTE 1,8 milliarder kroner.

Stein Erik Hagen - Foto: Scanpix
Børs

En oversikt Finansavisen har satt opp viser at Norges 130 største private investorer tapte i sum 20 milliarder kroner i fjor.90 av de 130 gikk med underskudd. Det største hadde Stein Erik Hagen, med 3,7 milliarder kroner. Avisen legger til at mye av tapet var av akademisk karakter, idet Hagen tok 2,7 milliarder i papirtap på salget av Steen & Strøm, mens det i realiteten ga 3,5 milliarder i gevinst.Johan H. Andresen kom nærmest med minus 3,5 milliarder, omtrent det dobbelte av Jens Ulltveit-Moe, som nå prøver å redde stumpene i Crew. Kjell Inge Røkke, Dag Rasmussen og Torstein Tvenge var de andre medlemmene av "milliardklubben".Regnskapsmessig var Kjetil Holta ifølge Finansavisen den som klarte seg suverent best i fjor. Ifølge innkasserte han nesten 1,8 milliarder kroner etter salget av Tinfos.2008-resultatene står i skarp kontrast til 2007, da de samme 130 investorene tjente 31 milliarder kroner.

Nyheter
Næringsliv