Børsen over 300

Oslo Børs dundrer over 300 igjen. Gårsdagens store vinner Algeta er ned Det samme er flere små oljeselskaper.

Børs

Oslo Børs stiger pent ved utgangen av uken. Etter drøye to timers handel, klokken 11:03, er hovedindeksen opp 1,5 prosent til 300,70. Også ellers i Europa er trenden positiv, mens amerikanske futures stiger. Dagens store spenningsmoment utløses klokken 14:30. Da slippes det amerikanske arbeidsmarkedstall som erfariingsmessig kan gi store utslag, en eller annen vei.Oljen oppOljen stiger videre. Brent oktober-olje omsettes for 67,56 dollar fatet, opp 0,7 prosent. Da børsen stengte torsdag var prisen 67,20 dollar. WTI-oljen handles for 68,59 dollar, mot 67,86 ved børsslutt i går.StatoilHydro er opp 0,9 prosent til 129,50 kroner.Algeta-salg Gårsdagens store vinner, Algeta, åpnet opp de første minuttene, men peker nå ned 1,8 prosent til 56 kroner etter at Advent Private Equity Fund IV og Advent Management IV LP har solgt 1,3 millioner aksjer i selskapet for 58,83 kroner.Shahzad Malik, generalpartner i Advent Venture Partners, sitter i Algeta-styret.Det er omsatt Algeta-aksjer for hele 116 millioner kroner. Bare Yara og StatoilHydro har en høyere omsetning.Frontline stiger på ukorrekte nyheter Blant tungvekterne merker vi oss at Frontline stiger 3,2 prosent etter etter et oppslag i TradeWinds om milliardkontrakt . Avisen srkvier også at selskapet er i ferd med å trekke skipene ut av spotmarkedet.Begge "nyhetene" tilbakevises av Frontline.- Nei, vi har ikke inngått en 10-års kontrakt med en dagrate på 50.000 dollar dagen. Jeg skulle ønske vi hadde gjort det, men det har vi dessverre ikke, sier Frontline-sjef Jens Martine Jensen til Reuters.- Jeg vet ikke hvor de har fått sin imformasjon fra, men det er ikke korrekt, understreker han.Opera opp på aksjetips Opera er opp fire prosent. Aksjen anbefales av Danske Markets-analytiker Martin Stenshall i et oppslag i Finansavisen i dag.De største vinnerneOrigio (tidligere Medi-Cult) ligger høyt på vinnerlisten med en oppgang på 9,5 prosent til 11,50 kroner. Selskapet starter nå prosessen med å finne partnere til sin stamcelleteknologi.Eltek er aller best med en oppgang på 11,5 prosent til 3,78 kroner. Det er nok daytraderne som er på ferde i aksjen. Omsetningen i Eltek er på 5,4 millioner kroner.Tunge aksjer som Yara og Storebrand stiger tre-fire prosent.TaperneTo aksjer faller mer enn 10 prosent. Det er CanArgo og PSI Group. Bare to av de 20 mest omsatte papirene faller. Forruten Algeta er det Questerre (ned 4,3 prosent).Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 1,2 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs