Børsoppgang i 10 av 11 dager

Nok en god børsdag i Europa.

Et Deutsche Bank-flagg foran en trader på DAX-indeksen i Frankfurt - Foto: AP

De ledende europabørsene fortsatte å vise styrke torsdag morgen, ledet an av de næringene som anses å være best tjent med et bedret økonomisk klima.De europeiske aksjene har nå notert stigende kurser i ti av elleve dager.Fly Flysektoren var blant de sektorene som presterte best i løpet av den tidlige handelen, etter flere oppgraderte anbefalinger.British Airways steg etter at Goldman Sachs la selskapet til sin «Conviction Buy»-liste, mens Easyjet og Aerospace Group begge ble handlet opp etter å ha blitt oppgradert til overvekt av Morgan Stanley.Bank Banksektoren fortsatte i positiv retning. Irske banker steg etter at den irske regjeringen besluttet å opprette en «bad bank» som skal kjøpe opp dårlige lån i bytte mot økt statlig gjeld.Eurosonen På statistikksiden viste handelsbalansen for Eurosonen et overskudd på 12,6 milliarder euro i juli, sammenlignet med et underskudd på 3,5 milliarder euro i tilsvarende måned i fjor.Analytikere hadde ventet seg et overskudd på 9,0 milliarder euro.Tidligere på formiddagen kom brittiske detaljhandelstall inn noe lavere enn ventet.