Børsoppgang i Asia

USA hjalp asiatiske børser opp.

Børsen i Tokyo. Foto: AP

Kursene stiger på børsene i Asia etter tall som viser uventet sterk vekst i den amerikanske industriproduksjonen. Oljeprisen holder seg høy etter gode økonomiske nyheter fra USA.Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo stengte torsdag på 10.443,8, en oppgang på 1,68 prosent. I Hongkong var Hang Seng-indeksen opp 1,8 prosent til 21.792,62, og det ble meldt om oppgang også på Shanghai-børsen i Kina og i Sør-Korea og Australia.- Tokyobørsen stiger på linje med oppgangen på Wall Street i New York og en robust utvikling i andre asisatiske markeder. De amerikanske produksjonstallene er uventet sterke og et nytt tegn på at verdensøkonomien er i bedring, sa Tokyo-analytikeren Masatoshi Sato.De sterke produksjonstallene fra industrien i USA styrket håpet om ny vekst i verdens største økonomi. Sentralbanksjef Ben Bernanke har sagt at USA trolig er på vei ut av den verste nedgangstiden siden 1930-tallet.Prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet steg torsdag med 37 cent til 71,30 dollar per fat, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet holdt seg over 72 dollar i asiatisk handel. Etterspørselen ble styrket av de positive økonomiske signalene fra USA. (©NTB)