- De beste investeringene i øyeblikket

- Det at Austevoll henter penger nå gir en indikasjon på at man ser for seg å gjøre oppkjøp, sier analytiker.

Klaus Hatlebrekke - Foto: Finansavisen

Austevoll Seafood har hentet inn 653 millioner kroner i en emisjon til kurs 35,5 kroner.Ifølge Reuters forklarer analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets emisjonen på følgende måte:- Hvis du ser på balansen til Austevoll så ser den i utgangspunktet ganske sterk ut. Men når du trekker ut Lerøy så er det ikke rom for å gjøre noen investeringer eller oppkjøp. Så det at de henter penger nå gir en indikasjon på at man ser for seg å gjøre oppkjøp, sier Hatlebrekke.Ifølge nyhetsbyrået mener Hatlebrekke de beste investeringene i øyeblikket ligger innenfor den pelagiske sektoren.- Nå er det jo ganske vanskelig å vite hva de skal bruke pengene på. Men jeg synes det er veldig gode utsikter og muligheter til å gjøre gode investeringer innenfor den pelagiske sektoren, sier analytikeren.