Derfor stiger Yara-aksjen

Oppkjøpsrykter rundt en konkurrent bidrar til å sende Yara-aksjen oppover.

Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara International - Foto: Finansavisen
Børs

Yara -aksjen er opp nye 2,7 prosent. Siste notering er 180 kroner. På én uke er aksjen opp 7,4 prosent. Ifølge Reuters er det fokus på ureaprisene og oppkjøpsrykter rundt en tysk konkurrent.- Urea for levering i Yuzhnyy handles nå til 228-233 dollar per tonn, en indikasjon på at kjøpsaktiviteten har tatt seg opp og at bunnen er nådd. Rent teknisk er det en dobbelt bunn for ureaprisene, sier analytiker Are Grongstad i Agilis Færder Securities.Agilis Færder har en hold-anbefaling på Yara, samt et kursmål på 189 kroner.K+S stiger fem prosent til 37,36 euro i Frankfurt. Fra meglerhold pekes det på rykter om at Potash Corp vurderer et bud på 50 euro per aksje.

Nyheter
Børs