- Det kan føre til spekulasjoner

DNO har rett i at offentliggjøringen av den kurdiske oljeministeren som kjøper av DNO-aksjer kan føre til spekulasjoner, mener Tor Arne Olsen ved Oslo Børs.

Foto: DNO

Fredag ettermiddag var DNO-kursen opp 5 prosent etter at det ble kjent at det var naturressursminister Ashti A. Hanwari i den kurdiske regionalregjeringen (KRG) som kjøpte 4,8 prosent av aksjene i selskapet fra DNO selv i oktober i fjor.Les også: Vinneren steg 50 prosent - DNO ble dagens snakkis Konsernssjef Helge Eide raser mot børsen etter at den offentliggjorde det fulle referatet fra børsstyremøtet 17. juni, selv om Børsklagenemnden gir DNO medhold i at han ikke nødvendigvis er den reelle kjøperen. DNO fikk også Børsklagenemndens medhold i at transaksjonen ikke innebar brudd på innsidereglene.Les: DNO frykter spekulasjoner og misforståelser - Hvorfor offentliggjør dere da navnet på dr. Hawrami, spør Finansavisen Tor Arne Olsen, pressetalsmann ved Oslo Børs:- Fordi den vurderingen er uavhengig av Børsklagenemndens avgjørelse, og også uavhengig av vurderingen om det forelå innsideinformasjon, svarer Olsen, som viser til at offentliggjøringen kom etter begjæring om innsyn fra Dagens Næringsliv, etter at avisen anket ett tidligere avslag.- I første omgang sa vi nei, fordi vi vurderte det som taushetsbelagt informasjon. I den fornyede vurderingen har vi vurdert det annerledes, fortsetter han.- Tar DNO feil når de sier at offentliggjøringen kan føre til spekulative og misvisende konklusjoner?- Nei, at den kan føre til spekulasjoner har de sikkert rett i, sier Olsen, ifølge avisen.- Vi mener fortsatt at det var innsideinformasjon som en fornuftig investor ville legge vekt på i investeringsbeslutningen. Vi kan ikke annet enn å ta til etterretning at Børsklagenemnden er uenige med oss, fortsetter han.DNO ble også et samtaleemne i Økonominyhetene med Trygve Hegnar fredag