- Dette er en dag som vil bli husket i norsk bioteknologisk historie

Ole Peter Nordby i Sigmafondene med en av tidenes aksjeanbefalinger som både redder liv og kan tjene deg 10 ganger pengene!

Ole Peter Nordby i Sigmafondene - Foto: Finansavisen
Børs

Legemiddelselskapet Algeta har inngått en samarbeidsavtale med Bayer som sikrer videre utvikling og global kommersialisering av Algetas hovedprodukt, det kommende legemiddelet Alpharadin. Avtalen har en anslått verdi på over 4,8 milliarder kroner (560 millioner euro) og er den største i sitt slag noen gang for et norsk legemiddelselskap.Ole Peter Nordby i Sigmafondene var tidlig ute og anbefalte aksjen i januar, og traff virkelig blink med sin anbefaling. Da han anbefalte aksjen 23. januar i år lå den på 9,36 kroner. Siste notering er 40,40 kroner, og selskapet har en markedsverdi på 1,6 milliarder kroner.- Nå må vi holde tunga rett i munnen, svarer en glad Nordby på spørsmål om vurdering av verdien til Algeta.- Det er sånn at vi har to måter å vurdere verdien i et slik selskap - sammenligne med andre eller vurdere ut fra forventet inntjening, forteller han.Ifølge Nordby har selskapet selv estimert en omsetning per år på 1,5 milliarder dollar i et modnet marked. Dette blir like i underkant av 10 milliarder kroner i markedsverdi, eller omtrent 6,6 ganger så mye som dagens verdi!- Det er fryktelig mye usikkerhet, for når vi ser lanseringen av nye teknologier, så ser vi helt nye markeder oppstå. Jeg tror vi har mye solid forskning her i landet som kan gi oss flere algetaer fremover og flere produkter som skaper sine egne markeder.Produktet til Algeta er beregnet på kreft som har spredt seg til benbygningen, forklarer Nordby. Han forteller om hvordan Algetas gjennombrudd kan føre til at tidligere dødsdømte kreftpasienter, med spredning til benbygningen, nå kan behandles.Nordby sammenligner markedsverdien til Algeta med amerikanske Dendreon, som har en markedsverdi på 2,63 milliarder dollar, eller 15 milliarder kroner. Denne verdien kan i beste fall nås innen tre til fem år.- That's the upper limit, sier Nordby, men ser fortsatt en lang rekke risikofaktorer før selskapet når en slik verdi.Hvordan aksjen går torsdag på Oslo Børs? Det får vi vite klokken 09:00.

Nyheter
Børs