Dette gir støtte til oljeprisen

Oljeprisen holder seg på nivåene etter oppgangen i går kveld. Markedsaktør forklarer.

Foto: AP

Dollaren har i dag vært på sitt laveste mot euro så langt i år, og dette bidrar ifølge Reuters til å støtte oljeprisen torsdag. EURUSD er nå i 1,4727, etter å ha vært oppe i 1,4765 i dagens handel.Oljeprisen har en tendens til å stige når dollaren faller fordi en svak dollar kan gjøre det billigere å kjøpe olje, samt andre dollarnoterte råvarer.- Vi skal huske på at dollaren har mistet mye tillit, og det vil gi noe støtte til oljeprisen, sier direktør Tony Nunan i Mitsubishi Corp i Tokyo.Oljeprisen holder seg omtrent uendret i dagens handel etter oppgangen onsdag kveld i kjølvannet av lagertallene fra USA. Brent-olje for november-levering handles for 71,54 dollar fatet, mens WTI oktober-kontrakten står i 72,50 dollar fatet.