- Dette kan ødelegge børsfesten

Analysesjef Stig Myrseth advarer HegnarOnlines lesere mot børsutviklingen i september. Samtidig trekker han frem fire aksjer som kan falle i verdi.

Foto: iStockphoto
Børs

De siste dagene har pilen pekt ned på Oslo Børs. Trenden fortsetter i dag, og hovedindeksen står nå i 295,84 poeng, ned 0,72 prosent.- Kanskje man skal være litt forsiktig med markedet nå i september, sier Stig Myrseth, analysesjef i Orion Securities, til HegnarOnlineMyrseth trekker frem følgende utfordringer:1. Det har vært mye divergenser i det siste. Shanghai stuper, statsobligasjonsrentene faller etc.2. De siste ukers børsoppgang har vært på lavt volum3. September er årets verste måned statistisk sett4. Mangelen på "follow through buying" etter bruddet av juni-toppen på hovedindeksen er litt skuffende- Det er ikke sikkert at børsen skal ned, men det korte bildet har i alle fall blitt mer usikkert. Kan man bør vurdere noen short-case og ikke bare være long for alle penga, sier Myrseth til HegnarOnline.Analysesjefen trekker frem følgende short-kandidater:• Frontline - tankmarkedet ligger nede for telling, og utsiktene er dårlige• Golden Ocean - bulkmarkedet har blitt bygd i hjel for mange år• Schibsted - aksjen er dyr på dagens nivå samtidig som resultatutsiktene er brokete• Opera - fortsatt nedside om veksthistorien smuldrer

Nyheter
Børs