Dette tallet bekrefter at vi er på vei ut av resesjonen

-Dette er med på å bekrefte at økonomien har begynt på veien ut av resesjonen, sier analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen etter å ha tolket nøkkeltall.

Foto: iStockPhoto

I dagens morgenrapport fra Nordea kommenterer analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen gårsdagens nøkkeltall fra USA.- Amerikanske konsumpriser steg med noe høyere takt enn ventet. Totalt var prisene opp med 0,4 prosent siste måned mot ventet 0,3 prosent. Kjerneinflasjonen som nok ansees som kanskje ansees som den viktigste var imidlertid som ventet på 0,1 prosent siste måned. Kjerneinflasjonen har dermed en årstakt på 1,4 prosent, sier Eek-Nielsen.- Trenden er fortsatt fallende og den store frykten på kort sikt er nok fortsatt deflasjon. Denne siste observasjonen var slik sett en god nyhet siden den i alle fall ikke var på den svake siden av estimatene, sier analytikeren.- Kanskje viktigst for optimismen i markedene var industriproduksjonen som steg med 0,8 prosent, mot ventet 0,6 prosent. Kapasitetsutnyttelsen var da også noe høyere enn ventet med 69,9 prosent mot ventet 69 prosent. Riktig nok er ikke avlesningen de aller største overraskelsene, men det er i alle fall på riktig side og er med på å bekrefte at økonomien har begynt på veien ut av resesjonen, avslutter Eek-Nielsen.Torsdagens starter i pluss på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 327,85 poeng, opp 1,22 prosent.