Dette vil påvirke Oslo Børs onsdag

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs onsdag. Les også Netfonds' spådommer her.

Oslo Børs - Foto: Scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,77 prosent til 327,543 tirsdag og var bare ett poeng unna årsbeste intradag på 328,77.Det ble omsatt verdipapirer for 5,8 milliarder kroner. Forholdet mellom aksjer som steg og falt i verdi var ni til seks.Brent-oljen (november-kontrakten) ble ved stengetid tirsdag handlet for 70,34 dollar fatet.Se tirsdagens TV-sending her Les hele børskommentaren herUSA Det endte med oppgang for amerikanske børser tirsdag.Dow Jones steg 0,52 prosent til 9829,87 poeng, mens S&P 500 gikk opp 0,66 prosent. Nasdaq la på seg 0,39 prosent.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaOnsdag I skrivende stund står Brent-oljen (november-kontrakten) i 70,40 dollar fatet, ned 0,18 prosent. WTI-oljen er ned 0,20 prosent til 71,62 dollar fatet.Markedet i Japan er stengt. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,43 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen er opp 1,39 prosent.Slik går det på børsene i Asia.Det ligger til rette for en forholdsvis positiv start på Europa-børsene onsdag.Ifølge Reuters tror bookmakere i London at FTSE 100 vil åpne 18-22 poeng høyere, DAX i Frankfurt 5-15 poeng høyere og CAC 40 i Paris fra tre poeng lavere til fem poeng høyere.Netfonds' spådommerNetfonds tror Oslo børs åpner litt opp i dag.- Vårt 'Fair-Value' estimat på hovedindeksen er 328,36 noe som tilsvarer en oppgang på 0,25 %. I natt har de fleste viktige indikatorer, oljeprisen inkludert, stått stille eller løftet seg litt. Kl 14 er det rentemøte i Norges-Bank og vi er rimelig sikre på at renten holdes i ro. Dvs. vi ser det som usannsynlig at Norge hever renten før våre handelspartnere, skriver Netfonds onsdag morgen.'Fair-value' estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.- Dvs. så lenge markedssituasjonen holder seg relativt stabil mellom klokken 07:00 og 09:00 er det stor sannsynlighet for at vårt estimat treffer, heter det.Følgende står blant annet på dagens agenda:På finanskalenderen denne tirsdagen finner vi blant annet dobbel rentedom samt ferske oljelagertall fra USA.Dessuten får vi også ferske tall fra eurosonen.Makrotall som blir offentliggjort: Frankrike: Privat forbruk august, klokken 08:45Frankrike: PMI september, klokken 09:00Tyskland: PMI september, klokken 09:30ØMU: PMI september, klokken 10:00Norge: AKU-ledighet juli, klokken 10:00Norge: Arbeidskraftundersøkelsen fra SSB, sesongjusterte månedstall, juli, klokken 10.00(Kilder: Reuters og SSB)På Market Watch finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.