Dette vil påvirke Oslo Børs tirsdag

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs tirsdag.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs falt fredag 2,42 prosent til 300,18. Stikkordene var et kraftig fall i oljeprisen og kraftig fall på Shanghai-børsen, der investorene frykter en innstramming av bankenes utlån.Les hele børskommentaren her.USA Stemningen på USA-børsene i går var heller ikke den helt store.Investorene solgte aksjer og råvarer i kjølvannet av det nevnte kraftige fallet i Kina. Ellers sendte lavere metall- og oljepriser råvaresektoren nedover, mens banker falt på frykt for at den siste tids rally har gått fortere enn resultatutsiktene.Dow Jones endte ned 0,5 prosent på 9.496,28. Nasdaq-indeksen falt én prosent til 2.009,06. S&P 500 falt 0,8 prosent til 1.020,63.Les hele USA-kommentaren her. Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada.Torsdag I skrivende stund står Brent-oljen (oktober-kontrakten) i 70,12 dollar fatet, opp 47 cent. WTI-oljen er opp 33 cent til 70,29 dollar fatet.Asiatiske børser stiger tirsdag. Teknologi- og mineralaksjer viser vei etter at Hon Hai Precision Industry Co. la frem bedre tall enn ventet og etter at det ble sluppet kinesiske tall som viser at industriproduksjonen i landet øker med den raskeste takten på 16 måneder.Nikkei-indeksen er opp 0,36 prosent, Hang Seng 0,6 prosent. CSI 300 i Kina avanserer to prosent. Les mer her.Europeiske børser ventes å falle mandag. Børs-bookmakere venter å se britiske FTSE ned opptil 20 poeng, tyske DAX opptil 21 poeng, mens CAC40 i Paris er ventet ned opptil 20 poeng.Dagens USA-tall Det kommer en rekke makrotall mandag. Disse er ventet i USA:USA: ISM august 16:00USA: Byggeinvesteringer juli 16:00USA: Forestående boligsalg juli 16:00Hele listen, komplett med forventninger og tidligere tall finner du på HegnarOnlines Market WatchEllers finner ICT Investor Summit sted i dag, i regi av DnB Nor Markets med blant andre Telenor og Tandberg.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs