DnB NOR ber om Terra-utsettelse

DnB NOR ønsker en utsettelse av Terra-saken, som etter planen skal opp i Oslo tingrett 16. november.

Foto: Scanpix

Banken har stevnet sju av de åtte Terra-kommunene etter at kommunene sluttet å betjene lånene som til sammen beløper seg til rundt 1 milliard kroner. Kommunene mener lånene er ulovlige, og at de dermed ikke skulle vært innvilget.Ordførere, rådmenn, representanter fra bankens ledelse og jurister møttes i Oslo mandag for å forberede rettssaken. Det skjedde til tross for at banken har bedt om utsettelse.Politikerne i Narvik, som er en av de involverte kommunene, skal ifølge avisen Fremover ha følt at bankens begrunnelse for at de ville ha en utsettelse ikke var tilstrekkelig. De hadde ikke tatt stilling til bankens anmodning i forkant av mandagens møte. (©NTB)