DnB NOR i skuddet på børsen

Jobless claims-tallene fra USA har sendt de europeiske børsene i pluss. Bank trekker opp.

En megler i Paris - Foto: AP

Europeiske børser har beveget seg over i positivt terreng torsdag ettermiddag, etter at jobless claims overrasket positivt.- Tallene er igjen bedre enn ventet. For markedet generelt er dette svakt positive nyheter, sier markedsstrateg Steve Goldman i Weeden & Co., Greenwich, Connecticut til Reuters.Banksektoren trekker opp, og HSBC, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas og Societe Generale stiger mellom 0,5 og 3,0 prosent.DnB NOR er også blant vinnerne i Oslo, og stiger 4,34 prosent til 66 kroner.Hovedindeksen er for øvrig opp 0,12 prosent. StatoilHydro er opp 0,15 prosent, mens Golden Ocean og Aker Solutions er blant andre vinnere - med oppganger på hhv. 3,6 og 2,8 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.