DNO kan være verdt 2 kroner

Konsekvensen av at DNO er suspendert fra Kurdistan i Nord-Irak vil bli dramatisk for selskapet dersom de ikke kommer til en løsning.

DNO International adm. dir. Helge Eide - Foto: Scanpix

- Hvis de ikke får ordnet opp i det er dette veldig alvorlig. En stor andel av selskapets reserver er i dette området. De har rundt 150 millioner fat olje i Kurdistan og under 9 millioner i Jemen. Verdien utenfor Kurdistan er rundt tre kroner per aksje. I tillegg har de gjeld på et par kroner per aksje. Uten noe i Kurdistan er dette selskapet ikke mye verdt, sier en analytiker til SIX News.Tar en med DNOs eierskap i Det Norske som er verdt 800 millioner kroner tror analytikeren at DNO-aksjen er verdt rundt 1,5 til 2 kroner uten oljeeventyret i Kurdistan.Dette er en dramatisk reduksjon i aksjeverdien fra mandagens kurs på 6,6 kroner. Særlig med tanke på at de fleste analytikere trodde aksjen var verdt 50 prosent mer. DNO-eksporten fra Nord-Irak åpnet i sommer etter årevis med utsettelser og selskapet ventet på å få betaling fra eksporten. Straks dette var avklart var det ventet at aksjeverdien ville gjøre ett hopp.- DNO har investert 330 millioner dollar i Kurdistan. Dette er rundt to kroner per aksje. De har litt større fordring (krav, red. anm.) på å få tilbake dette, men da uten noe profitt, sier analytikeren.SIX News skrev tidligere i dag at DnB Nor Markets tror at DNO kan ønske å redusere eierandelen på 23,45 prosent i Det Norske dersom suspensjonen foretatt av de kurdiske myndighetene vedvarer, ettersom dette ikke inngår i selskapets Kjernevirksomhet.- På grunn av økte oljepriser i andre kvartal var det ikke lenger snakk om å selge seg ut, men i vinter var det aktuelt. I utgangpunktet klarer de å funde dette, men det er klart det kommer høyere opp på agendaen hvis det ikke løser seg i Kurdistan, sier analytikeren til SIX News.DNO-aksjen ble suspendert fra handel på Oslo Børs mandag ettermiddag i forkant av meldingen om at selskapet utestenges fra Kurdistan. Tirsdag ble det klart at aksjen er suspendert inntil onsdag klokken 17.30 etter ønske fra selskapet selv.Bakgrunnen for dette er at selskapet ønsker tid til å avklare forholdene.Dette er saken

  • DNO solgte 43,9 millioner aksjer for 175,5 millioner kroner 10. oktober 2008 til en ukjent person. Kjøperen var den kurdiske ministeren for naturressrurser Dr. Ashti A. Hawrami. DNO har ifølge Oslo Børs holdt salget hemmelig i nesten ett år, mens DNO hevder at de ikke kjent til kjøperen før i våres.DNO solgte 43,9 millioner aksjer for 175,5 millioner kroner 10. oktober 2008 til en ukjent person. Kjøperen var den kurdiske ministeren for naturressrurser Dr. Ashti A. Hawrami. DNO har ifølge Oslo Børs holdt salget hemmelig i nesten ett år, mens DNO hevder at de ikke kjent til kjøperen før i våres.
  • Mandag ettermiddag kom meldingen om at DNO-aksjen er suspendert fra handel på Oslo Børs på intiativ fra selskapet.Mandag ettermiddag kom meldingen om at DNO-aksjen er suspendert fra handel på Oslo Børs på intiativ fra selskapet.
  • Senere på kvelden kom meldingen fra kurdiske myndigheter (KRG) om at DNO er utestengt fra Kurdistan i Nord-Irak i seks uker. Dette kom frem i et brev fra oljeministeren Dr. Ashti Hawrami til DNO.Senere på kvelden kom meldingen fra kurdiske myndigheter (KRG) om at DNO er utestengt fra Kurdistan i Nord-Irak i seks uker. Dette kom frem i et brev fra oljeministeren Dr. Ashti Hawrami til DNO.
  • Beslutningen om å suspendere DNOs operasjoner begrunnes med at den pågående interne konflikten mellom DNO og Oslo Børs, kontraktør og regulerende myndighet, har blitt gjenstand for negativ oppmerksomhet i mediene hvor KRG, ifølge brevet, har vært skadelidende på bakgrunn av det KRG mener er falske anklager mot dem. KRG mener at norske medier har gitt ut misvisende informasjon, og at dekningen av den pågående konflikten har skadet KRGs omdømme.Beslutningen om å suspendere DNOs operasjoner begrunnes med at den pågående interne konflikten mellom DNO og Oslo Børs, kontraktør og regulerende myndighet, har blitt gjenstand for negativ oppmerksomhet i mediene hvor KRG, ifølge brevet, har vært skadelidende på bakgrunn av det KRG mener er falske anklager mot dem. KRG mener at norske medier har gitt ut misvisende informasjon, og at dekningen av den pågående konflikten har skadet KRGs omdømme.
  • DNO vurderer nå å reise søksmål mot Oslo Stock Exchange (OSE) etter at selskapet mener OSE har brutt loven om taushetsplikt ved å offentliggjøre informasjon i forbindelse med salg av egne aksjer fra DNO deDNO vurderer nå å reise søksmål mot Oslo Stock Exchange (OSE) etter at selskapet mener OSE har brutt loven om taushetsplikt ved å offentliggjøre informasjon i forbindelse med salg av egne aksjer fra DNO de