DNO-krise kaster skygger over børsen

Oslo Børs klatrer mot ny årsbeste, men det er handelsstoppen i DNO alle snakker om.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,61 prosent til 327,07. Årets beste notering er 328,77 intradag.DNO-krisen Oslo Børs opplyste i formiddag at suspensjonen i DNO opprettholdes til børsslutt onsdag klokken 17:30. DNO opplyser til Oslo Børs at selskapet trenger mer tid for å klargjøre situasjonen i Irak.Aksjen ble sist handlet på diabolske 6,66 kroner før den ble suspendert, og analytikere frykter at uten Kurdistan kan DNO være verdt omtrent 2 kroner, noe som vil være en katastrofe for DNOs aksjonærer.DNO solgte 43,9 millioner aksjer for 175,5 millioner kroner 10. oktober 2008 til en ukjent person. Kjøperen var den kurdiske ministeren for naturressrurser Dr. Ashti A. Hawrami. DNO har ifølge Oslo Børs holdt salget hemmelig i nesten ett år, mens DNO hevder at de ikke kjent til kjøperen før i våres.Alt om DNOs krise i Kurdistan kan du lese herVinnere og tapere Lille Artumas har utrolig nok klatret 200 prosent fra all time low på 2 øre. Omsetningen er overraskende nok på nesten 2 millioner kroner, noe som har gjort Artumas til en pennystocktraders drøm. Det har vært 380 handler i Artumas.Aksjen er opp 20 prosent (1 øre) i dag. Kitron stiger 7,26 prosent til 2,51 kroner, mens Acergy er opp 6,97 prosent til 71,35 kroner etter å ha meldt om en kontrakt utenfor Angola verdt 110 millioner dollar.I.M Skaugen faller 6,66 prosent til 2,24 kroner, mens EDB Business Partner faller 6,51 prosent til 20,10 kroner.De mest omsatte StatoilHydro stiger 2,49 prosent til 135,80 kroner, som følge av oljeprisoppgangen til 69,70 dollar per fat nordsjøolje.Norsk Hydro er opp 1,71 prosent til 40,23 kroner, mens Yara faller 1,15 prosent til 188,30 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.