DNO og REC i fokus på Oslo Børs

Oslo Børs henter seg inn, drevet av aksjer som DNO og REC.

Foto: DNO

Oslo Børs faller for første gang på fire dager. Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,2 prosent til 324,57. Nedturen kommer i kjølvannet av fall i USA torsdag kveld og nedtur i Asia i morges. Dessuten faller de fleste Europa-børsene i dag.Fallende oljepriser tynger markedet. Nå går Brent-olje for levering i november for 70,67 dollar fatet, mens prisen var 71,85 dollar fatet da børsen stengte i går. StatoilHydro faller 0,4 prosent til 134,80 kroner.DNO er i fokus i kjølvannet av et oppslag i DN. Dokumenter fra Oslo Børs viser at den kurdiske oljeministeren Dr. Ashti A. Hawrami sto bak kjøpet av 43 millioner aksjer for 175,5 millioner kroner i DNO International i oktober 2008. Den samme mannen har en rekke ganger uttalt seg om DNOs muligheter til å få en eksporttillatelse, og har selv bidratt til betydelige kurssvingninger i aksjen.Oslo Børs mener DNO bevisst har forsøkt å hemmeligholde oljeministerens rolle i den spesielle transaksjonen. DNO-ledelsen sier til DN at Hawrami bare var en mellommann/formidler og at selskapet ikke kjente til den faktiske kjøperen.DNO-aksjen stiger 3,2 prosent til syv kroner.Den beste aksjen stiger faktisk 100 prosent. Det er pennystock-en Artumas som går fra to til fire øre. Det er sikkert morsomt med så store utslag for traderne i aksjen. Det er omsatt snaue 50 millioner aksjer verdt 1,7 millioner kroner.Green Reefers stiger 28,6 prosent til 90 øre, mens Petrolia Drilling går 13,7 prosent til 58 øre.Enkelte tungvektere går mot markedet. Vi merker oss at Sevan Marine stiger 2,3 prosent og REC 5,5 prosent.Kinesiske SolarFun, som produsere solceller og solcellepaneler, steg 6,5 prosent torsdag og trakk også opp noen av de andre solenergiselskapene i USA. Oppgangen kom etter selskapet kom med en oppdatert guiding, melder TDN Finans.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 2,7 milliarder kroner. StatoilHydro, REC og Yara er mest omsatt.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.