DNO slaktes - Fredriksen sender aksje til topps

Oslo Børs er ned og DNO-kursen slaktes. På topper av vinnerlisten finner man imidlertid en aksje som John Fredriksen bringer til topps.

Foto: Scanpix

Oslo Børs har fått en heller treg start på torsdagen. Rundt 90 minutter etter åpning er hovedindeksen ned 1,26 prosent til 319,52.Verst går det ut over DNO-aksjen, som er dagens soleklare taper. Aksjen faller fra 6,66 kroner til 3,46 kroner - et fall på nærmere 50 prosent.Alt om DNO-skandalen her Slik reagerer investorene på utviklingen i DNO Aksjene som gjør det aller best så langt er Fred Olsen Production og Northern Offshore. Med tanke på sistnevnte ble det i morgentimene klart at John Fredriksen har kjøpt seg ytterligere opp i selskapet.Det er så langt omsatt aksjer og grunnfondsbevis på børsen for 1,50 milliarder kroner.Oljen daler videre etter lagertall-skrellOnsdag kveld kom det ferske olje-lagertall fra USA, og som vanlig var de ikke i tråd med forventingene.Tallene førte til at oljen igjen gikk under 70 dollar fatet, og selv om prisfallet har roet seg betraktelig fortsetter det sorte gull å dale torsdag morgen.- Oljemarkedet har en overfold av råolje og raffineriprodukter akkurat nå. Hvis vi får en stor aksjekorreksjon vil tap av tilliten til en videre gjeninnhenting drive prisene videre ned, sier Victor Shum i Purvin & Gertz til Bloomberg.- Lagerrapporten viste en lagerbygging i råolje og petroleumsprodukter, noe som presser oljeprisene ned, og med fallende aksjemarkeder falt prisene videre i etterhandel, sier investeringsrådgiver Mike Sander i Sander Capital.Brent for levering i november omsettes nå for 67,36 dollar per fat, ned 0,91 prosent så langt i dag, mens WTI-oljen er ned 1,15 prosent og omsettes for 68,21 dollar.StatoilHydro faller 0,75 prosent til 131,50 kroner.Blant de andre store og mest omsatte aksjene er det oppgang kun for nevnte Northern Offshore, samt for RCCL og Yara. De andre børs-lokomotivene er i øyeblikket ned.Taper- og vinneraksjer Den desiderte taperaksjen på Oslo Børs torsdag er nevnte DNO International. Aksjen ble før suspensjonen omsatt for 6,66 kroner mens den torsdag går for 3,62 kroner. Det er en nedgang på 42,90 prosent.AGR Group faller 9,23 prosent mens Aker BioMarine er ned 8,33 prosent.Subsea 7, Norske Skog og PSI-aksjen faller også.Dagens vinner så langt er Northern Offshore, som stiger 12,58 prosent til 8,05 kroner. Det ble i morgentimene klart at John Fredriksens Geveran Trading har handlet 2,42 millioner aksjer i selskapet.Også Codfarmers, Kongsberg, Kongsberg Automotive, Oceanteam samt Oslo Axess-aksjen Thin Film stiger torsdag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.