DNO, Yara og REC sender Oslo Børs ned

Det er rødt på børsen. DNO, Yara og REC leder an.

Foto: iStockphoto

Det er en rød dag på Oslo Børs, hvor hovedindeksen faller 0,9 prosent til 322,56. Også ellers i Europa er trenden entydig negativ. Det samme er amerikanske futures.Oljeprisen faller En fallende oljepris legger en demper på Oslo Børs. Nå går Brent-olje for levering i november for 69,83 dollar fatet, ned 1,9 prosent. Prisen har dermed falt nesten én dollar i forhold til åpningshandelen.StatoilHydro-aksjen er ned 0,4 prosent til 133,50 kroner.DNO I en pressemelding datert 19. september, kommer det frem at det faktisk var de kurdiske regionale myndighetene (KRG) som var kjøperen av DNO-aksjer 10. oktober 2008. Oslo Børs har tidligere offentliggjort denne informasjonen, som DNO har nektet på. DN skriver i dag at KRG tjente 100 millioner kroner på handelen, og at DNO var aktiv del av salget, som selskapet selv omtalte som "megler til megler"-salg.DNO-aksjen faller 4,7 prosent til 6,62 kroner.Yara ned på resultatvarselYara sier de ikke har noen ny guiding å komme med etter at canadiske Potash varsler om lavere salg og etterspørsel, melder Reuters. Aksjen faller 1,6 prosent til 193 kroner.Taperne Aqua Bio Technology og Seabird topper taperlisten med fall på 11-13 prosent. Det er innført børspause i Oceanteam, som er ned 5,7 prosent. Børspausen er iverksatt i påvente av publisering av en melding.REC er ned tre prosent.De største vinnerne Artumas er en gjenganger på vinner- og taperlisten. I dag går aksjen helt til topps med en oppgang på 33,3 prosent til fire øre. Cecon og Transeuro stiger 11 prosent. Blant de mest omsatte aksjene finner vi vinnerpapirer som RCCL, Norwegian Property og Questerre, som går mellom én og 3,5 prosent.StatoilHydro ikke mest omsatt Foreløpig er det omsatt verdipapirer for to milliarder kroner. Norsk Hydro, REC og StatoilHydro er mest omsatt.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.