Ekstrem utvanning senker aksjen

Som ventet faller Oslo Børs fra start. Crew stuper, mens utvanning i Kongsberg Automotive påvirker aksjekursen.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs faller 1,24 prosent til 294,32 i de første minuttene på Oslo Børs. Det er omsatt aksjer for 302 millioner kroner så langt på Oslo Børs.-Vi tror Oslo børs åpner ned i dag. I Asia har de fleste indeksene falt i kjølvannet av gårsdagens 'sell-off' i USA. I Kina derimot, er børsen litt opp, men dette er ikke nok til å endre stemningen i Europa i åpningsminuttene, slik vi ser det, skriver meglerhuset NetFonds i en rapport i forkant av åpningen.Crew På gårsdagens obligasjonseiermøte i kriserammede Crew Gold stemte investorene nei til restruktureringsforslaget.-Refinansieringsplanen har falt. Det er uhyre vanskelig for oss. Det er åpenbart at selskapet ikke kan innfri gjelden som forfaller. Jeg hadde håpet på å redde stumpene, men den drømmen røk i ettermiddag, sier Crews styreleder Jens Ulltveit-Moe til DN.Aksjen er ned 15,25 prosent til 2 kroner.Kongsberg Automotive Kongsberg Automotive har gjort en emisjon på 260 millioner aksjer til 4,00 kroner per aksje. I forkant av emisjonen var det 65 millioner aksjer i Kongsberg Automotive.Aksjen handles på 5 kroner. Aksjen ble handlet for 7,55 kroner i går.Vinnere og tapere GIPS stiger 10,95 prosent til 6,79 kroner, Bergen Group er opp 5,15 prosent til 7,15 kroner, mens Interoil stiger 4,21 prosent til 9,40 kroner.Bergen Group vil snakket om restrukturering på dagens Pareto-konferanse. Mer om dette herKongsberg Automotive og Crew topper taperlisten.De mest omsatte StatoilHydro-aksjen faller 0,61 prosent til 129,30 kroner. Et fat nordsjøolje ble sist handlet for 68,08 dollar.RCCL faller 1,15 prosent til 112,10, Norsk Hydro er ned 1,69 prosent til 34,81 kroner, mens Yara er ned 1,3 prosent til 159,70 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs