Elendige nyheter senker aksjer

En gigantisk emisjon og konkursfrykt senker to av aksjene på Oslo Børs. Et lite oljeselskap stiger nesten 80 prosent etter ha vært ute av handelen i flere måneder.

Foto: iStockphoto
Børs

Det er en mørkerød dag på Oslo Børs, hvor hovedindeksen er ned 1,1 prosent til 294,76. Nedturen kommer i kjølvannet av fall i Asia i morges, samt røde børser i Europa. Samtidig peker amerikanske futures nedover.Oljeprisen stiger Oljeprisen krabber oppover. Nå går Brent oktober-olje for 68,32 dollar fatet, opp 0,9 prosent. Oljeprisen falt markert i går, men har hatt en stigende trend fra klokken 09:00 i dag. StatoilHydro sørger alene for at børsen ikke faller mer enn den gjør. Den svært indekstunge aksjen er opp 0,4 prosent til 130,70 kroner.Stiger 76 prosent Den 25. mai 2009, sist dag Oslo Axess-selskapet Transeuro Energy ble handlet over børs i Oslo, stod aksjekursen i 21 øre. Frem til i dag har aksjen vært i pause.Aksjen stiger 76 prosent til 37 øre onsdag på en omsetning drøye én million kroner.Crew På tirsdagens obligasjonseiermøte i kriserammede Crew Gold stemte investorene nei til restruktureringsforslaget.-Refinansieringsplanen har falt. Det er uhyre vanskelig for oss. Det er åpenbart at selskapet ikke kan innfri gjelden som forfaller. Jeg hadde håpet på å redde stumpene, men den drømmen røk i ettermiddag, sier Crews styreleder Jens Ulltveit-Moe til DN.Aksjen er ned 13,1 prosent til 2,05 kroner.Kongsberg Automotive Kongsberg Automotive har gjort en emisjon på 260 millioner aksjer til 4,00 kroner per aksje. I forkant av emisjonen var det 65 millioner aksjer i Kongsberg Automotive. Aksjen handles på 4,73 kroner. Aksjen ble handlet for 7,55 kroner tirsdag.Aker BioMarine Aker BioMarine stiger 12,6 prosent til 7,25 kroner. I morges ble det kjent at bioteknologiselskapet Aker BioMarine har inngått en eksklusiv avtale for leveranse av kosttilskuddet Superba(TM) Krill Oil til markedslederen Schiff Nutrition Group i USA. Dette er et stort gjennombrudd for Aker BioMarine i det amerikanske markedet, blet det opplyst.Bergen Group Bergen Group er opp 5,2 prosent til 7,15 kroner. Selskapet snakket om restrukturering på dagens Pareto-konferanse. Mer om dette herTungvekterne Forruten StatoilHydro finner vi bare én vinner på listen over de 25 mest omsatte papirene. Yara går 1,1 prosent itl 163,30 kroner.Seadrill, Norsk Hydro, DnB NOR og PGS faller mellom 2,5 og tre prosent.Omsetningen nærmer seg to milliarder Det er omsatt verdipapirer for 1,8 milliarder kroner. StatoilHydro, Seadrill og Yara er mest omsatt.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs