Er aksjer billige?

Denne grafen viser hvordan aksjer har blitt priset de siste 100 årene.

Foto: AP
Børs

I dagens morgenrapport fra Orion Securities ser analytikeren nærmere på hvordan amerikanske aksjer prises.- Er amerikanske aksjer billige om man tar på seg de lange brillene? Vurdert ut fra Shiller-P/E er prisingen midt på treet. Shiller-P/E viser verdien av de børsnoterte selskapene sett i forhold til gjennomsnittlig, inflasjonsjustert inntjening siste ti år, sier analytikeren.- Siden 1900 har dette nøkkeltallet i gjennomsnitt ligget på 16, mens verdien i dag er på 17, sier analytikeren.- På begynnelsen av 80-tallet og 30-tallet bunnet Shiller-P/E ut på 6-7. Skal vi helt ned dit? Vi tviler på det. Forhåpentligvis vil dagens amerikanske nullrenter og økning i pengemengden forhindre en videre multippelkontraksjon, avslutter analytikeren.

Nyheter
Børs