Er dette elendig nytt for Yara International?

Yara-kollega melder mandag at de nedjusterer sin guiding for 2009-resultatet. Er dette elendig nytt for Yara, som har gått meget bra den siste tiden?

Konsernsjef i Yara, Jørgen Ole Haslestad, (til venstre) og Dag Tore Mo Head of Market Intelligence - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Selskapet Potash Corporation of Saskatchewan (PotashCorp), som i likhet med Yara International driver med produksjon av gjødsel, hovedsaklig potash, nitrogen og fosfat, nedjusterer sin guiding for 2009-resultatet.Guidingen tas ned fra 4,00-5,00 dollar per aksje til 3,25-3,75 dollar per aksje melder selskapet. Selskapet sammenligner med guidingen gitt i juli.- Endringen reflekterer hovedsakelig lavere potashsalgsvolumer som følge av fortsatt lav etterspørsel og begrenset lagerombygging hos distributører over hele verden, heter det i meldingen.PotashCorp skriver videre at de vil holde frem med å begrense produksjonen frem til etterspørselen kommer tilbake i 2010.