First-analytiker om lakseprisen

Analytiker Aslak Berge i First Securities er positiv til laksebransjen.

Børsmegler Tor Ole Rognaldsen i Fish Pool forteller TDN Finans at spotprisene på fersk laks har falt gjennom uken, og faller videre i dag.- Prisene er ganske kraftig ned. I denne uken var prisen rundt 29 kroner pr. kilo. For neste uke ser det ut til at prisene faller ned mot 25 kroner pr. kilo, sier han, og legger til:- Også forwardprisene faller kraftig. Onsdag var prisen for fjerde kvartal på 31,75 kroner pr kilo, i dag er den på 30 kroner pr. kilo. Neste handel blir sannsynligvis på 29 eller 29,50 kroner pr. kilo.Ifølge nyhetsbyrået mener analytiker Aslak Berge i First Securities at prisfallet ikke har noe med usikkerheten rundt Russland å gjøre.Les også: Uregelmessige funn hos lakseprodusenter - Prisfallet kommer som følge av stort opptak og mange usolgte biler. Det har ført til et tilbudsoverheng i markedet hele uken. Ekstraordinær foring gjennom sommeren og høsten har ført til en dramatisk økning av slaktevolum. Det vil medføre en sesongmessig prisnedgang, men om vi ser frem mot 2010 trenger vi alt det foret vi kan få inn i fisken fordi det er for få individer til å spolere en høy laksepris i 2010, sier Berge, som fortsatt er positiv til laksebransjen.Les: Analytiker: Kjøp Marine Harvest