First forventer DNO-slakt

First Securities ser ikke mange verdier i DNO uten Irak, og venter krakk på torsdag etter klokken 09:00.

Foto: iStockPhoto

Skulle DNO bli permanent kastet ut av Nord-Irak, vil dette være katastrofalt for aksjekursen, mener First Securities, ifølge nyhetsbyrået Reuters.Les også: Analyse av DNO - kan falle langt I en fersk analyse verdsetter meglerhuset selskapets netto verdijusterte egenkapital (NAV) til 1,2 kroner per aksje uten Irak, skriver nyhetsbyrået.- Vi vil være veldig forsiktige i tilnærmingen av aksjen fremover, og vil ikke vurdere å kjøpe aksjen på over NOK 4, og påpeker at det fortsatt er betydelig risiko på disse nivåene, sier First i analysen.Les også: DNO kan være verdt 2 kronerFirst har flere scenarier for DNO i Irak:

    Ugly case - verdsetter Irakeiendelene til 2,3 kroner per aksje - utbetaling av utviklingskostnader umiddelbartUgly case - verdsetter Irakeiendelene til 2,3 kroner per aksje - utbetaling av utviklingskostnader umiddelbartProbable case - verdsetter Irakeiendelene til 5 kroner per aksej. DNO utbetales da historiske kostnader og får service-fee for hvert fat.Probable case - verdsetter Irakeiendelene til 5 kroner per aksej. DNO utbetales da historiske kostnader og får service-fee for hvert fat.
First forventer at aksjen åpner på 4,50 kroner, ned 32 prosent fra sist omsetning på 6,66 kroner.DNO vil åpnes for normal handel klokken 09:00 torsdag morgen, ifølge en børsmelding.Alt om DNO-saken