Frykten stiger på Wall Street

- Folk er overnervøse, avslører frykt-trader.

En nervøs trader på gulvet på NYSE - Foto: Scanpix
Børs

Dow Jones-indeksen falt 1,96 prosent til 9.310, S&P 500 falt 2,21 prosent til 998, mens Nasdaq tok av 2 prosent og endte på 1.968.- Folk er overnervøse, og vil sørge for at de er beskyttet, sier en VIX-trader i forbindelse med en kraftig oppgang i frykt-indeksen til Bloomberg.VIX VIX-indeksen er en indeks som effektivt sett måler volatiliteten på S&P 500-indeksen. VIX er en forkortelse for "Chicago Board Options Exchange Volatility Index". VIX blir ofte omtalt som "frykt-indeksen", og er ofte inverst korrelert med aksjemarkedet.Indeksen ble sist omsatt på 29,15, det høyeste nivået siden juli.For å forstå hvordan indeksen forholder seg til frykten i markedet, er det greit å se mot en av de mest fryktfulle dagene i moderne historie: 11. september. I dagene etter terrorhandlingen, steg indeksen markert til 42. Dette blir da brukt som et sammenligningsgrunnlag, mens det toppet seg på 89,53 under finanskrisen.Olje Et fat nordsjøolje ble sist omsatt for 68,10 dollar. Før helgen ble nordsjøolje på samme kontrakt omsatt for 73,25 dollar. Dette er et prisfall på hele 7 prosent på en halv uke.Oljeindeksen (XOI) endte ned 1,89 prosent.

Nyheter
Børs