Gerdt Larsen tapte stort i fjor

Har hatt store tap over tre år i en rekke selskaper, men aller mest i DNO.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen
Børs

Berge Gerdt Larsen tapte omtrent 200 millioner kroner i 2006 og 2007 på sine private selskaper, mens tapene fra 2008 stiller disse i skyggen. Bergensinvestoren hadde et minusresultat på 346 millioner kroner før skatt for hans investeringsselskap Increased Oil Recovery (IOR), skriver Finansavisen onsdag.IOR eies av Larsen og hans sønn, og dette selskapet eier hele Larsen Oil & Gas (LOG). Larsen sitter via sine selskaper på aksjer i Independent Oil & Resources, Norse Energy, Petrolia Drilling, DNO, Petromena, Stepstone, Bergen Holding og Holberg Forvaltning, ifølge avisen.DNOUnderselskapet Larsen Oil & Gas hadde det meste av tapene, og kunne vise til et minusresultat på 265 millioner kroner i 2008. Majoriteten av dette tapet kom fra investeringen i DNO International. Selskapet eier over 45 millioner DNO-aksjer. Disse falt i 2008 fra 10,08 kroner til 4,65 kroner.DNO ble sist omsatt for 6,56 kroner, og oppgangen i år tilsir en verdiøkning på 85 millioner kroner for LOG så langt i 2009.

Nyheter
Børs