Golden Ocean-rally på positiv Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs karret seg opp i positivt terreng på slutten av dagen. Golden Ocean markerte seg med å stige over 9 prosent. Oljeaksje toppet vinnerlisten med en oppgang på over 16 prosent.

Oslo Børs - Foto: Scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet i dag på 325,34 poeng, opp 0,45 prosent. Sluttnoteringen er den høyeste så langt i år.Det ble omsatt verdipapirer for 7.813 millioner kroner.I kjølvannet av oppgang på Wall Street i går og i Asia i morges, åpnet det rett opp i Oslo i dag. I åpningsminuttene nådde vi dagens høyeste notering på 328,77, som er ny årsbeste.USA-tall begeistret lite Men derfra og ut pekte pilene mest ned. Etter å ha falt fem poeng på halvannen time karret indeksen seg opp i positivt terreng igjen ved lunsjtider.Deretter holdt indeksen seg relativt stabil mellom 325 og 326 de neste to timene, før stemningen surnet utover ettermiddagen. Børsene reagerte ned på nøkkeltallene fra USA som ble sluppet 14.30.Tallene viste at jobless claims faller uventet, boligbyggingen stiger som ventet, mens antall byggetillatelser stiger mindre enn ventet.Indeksen falt til dagsverste på 322,68 litt etter klokken 15. Philly Fed-indeksen ga markedet et lite løft på slutten av dagen.Oljeprisen opp Oljeprisen viser en svakt stigende trend torsdag ettermiddag, og er mer enn to dollar over nivåene ved stengetid på Oslo Børs i går. Brent-olje for levering i november handles for 71,85 dollar fatet.Tall fra USA i går viste at amerikanske oljelagre falt 4,7 millioner fat sist uke til 332,8 millioner fat, mens de var ventet ned 2,5 millioner fat. Foregående uke falt lagrene med 5,9 millioner fat.I dag har en svakere dollar vært tema.- Vi skal huske på at dollaren har mistet mye tillit, og det vil gi noe støtte til oljeprisen, sier direktør Tony Nunan i Mitsubishi Corp i Tokyo til Reuters.StatoilHydro-aksjen reagerte opp 0,74 prosent til 135,40 kroner. DNO avanserte 2,18 prosent.GOGL-rally Blant tungvekterne markerte Golden Ocean seg klart mest positivt, med en oppgang på 9,47 prosent til 7,34 kroner. Jinhui avanserte 5,95 prosent til 17,80 kroner.- Jeg tror Golden Ocean stiger på shortinndekning og at folk har lett etter et case som ikke har gått, så nå er den på full fart tilbake, sier en meglersjef til TDN Finans .Nordea-analytiker Anders R. Karlsen hevder at også det positive sentimentet i tørrbulk i USA og Asia bidrar til oppgangen.Ellers var det ikke de store positive utslagene blant de mest omsatte. REC, Frontline og Questerre steg 2,7-3,2 prosent, mens Schibsted la på seg 3,45 prosent.Acergy og Subsea 7 steg hhv. 0,52 og 1,76 prosent. I et oppslag i Finansavisen i dag uttrykker Arctic-analytiker Erik Tønne tro på at subsea-aksjene er på vei opp.- Vi kommer til å se flere kontrakter fremover, sier han.Austevoll ned på emisjon På den negative siden var det Austevoll Seafood som tiltrakk seg mest oppmerksomhet. Selskapet har gjennomført en rettet emisjon mot norske og internasjonale institusjonelle investorer.Inntil 18,4 millioner nye aksjer ville bli utstedt, og Austevoll fikk fullt tilslag. Selskapet hentet inn 653,2 millioner kroner til en kurs på 35,50 kroner.- Vi ønsker å posisjonere selskapet til å bidra til fortsatt konsolidering innenfor de ulike segmentene vi deltar i. Både innen pelagisk og laks, sier konsernsjef Arne Møgster i en kommentar til Reuters .Analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets tror det kan være oppkjøp i gjære.- Hvis du ser på balansen til Austevoll så ser den i utgangspunktet ganske sterk ut. Men når du trekker ut Lerøy så er det ikke rom for å gjøre noen investeringer eller oppkjøp. Så det at de henter penger nå gir en indikasjon på at man ser for seg å gjøre oppkjøp, sier Hatlebrekke til Reuters.Markedet reagerte med å sende aksjen ned 6,67 prosent til 35 kroner, og volumet var dagens nest høyeste.Andre tunge tapere Blant øvrige negative tungvektere finner vi for eksempel Yara, som trakk ned 1,89 prosent til 197,60 kroner.TDN Finans viser til en analyse fra First Securities tidligere i uken, der Yara ble nedgradert fra "strong buy" til "buy".Meglerhuset peker blant annet på at rapporten fra det amerikanske landbruksdepartementet (USDA) sist fredag var nøytral til svakt negativ. I rapporten ble globale kornlagre ifølge nyhetsbyrået anslått til 450,6 millioner tonn ved utgangen av landbruksåret 2009/2010, ned fra 449,1 millioner i den forrige rapporten.Aker Solutions og RCCL korrigerte begge ned etter sterk oppgang i går. Førstnevnte falt 3,06 prosent, sistnevnte 2,2 prosent. Ellers nevner vi Norske Skog og Prosafe som falt hhv. 3,0 og 2,35 prosent, mens PGS og TGS falt 1,6-1,7 prosent.Disse steg og falt mest Vinnerlisten toppes av Norse Energy, som la på seg 16,3 prosent til 4,78 kroner.TDN Finans viser til en analyse fra First Securities, skrevet før emisjonen tirsdag. Her ble aksjen oppgradert fra nøytral til kjøp med kursmål 4,70 kroner.- Transaksjonen med Marcellus skifergasseiendeler understreker verdipotensialet i NECs amerikanske eiendeler, heter det i analysen fra Are Martin Berntzen, som mener NECs eierandel i USA kan være verdt rundt 10 kroner per aksje.Nærmest fulgte Badger Explorer, som avanserte 14,3 prosent til 12 kroner. Birdstep steg 12,5 prosent.Scorpion Offshore og Bjørge steg hhv. 7,3 og 7,7 prosent, mens Infratek la på seg drøyt ni prosent.I toppen av taperlisten finner vi Byggma på minus 10,35 prosent, mens Eidsiva Rederi var ned 8,8 prosent. Salmar trakk ned 5,33 prosent, mens Nutri Pharma og Aker Floating Production falt hhv. 4,3 og 4,6 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.