Handelsbanken tror på sterkere krone

Kronen svekker seg på rolig makrodag, men Handelsbanken tror kronen kan styrke seg.

I Norge falt de internasjonale reservene i august. I Sverige kom ukestatistikk fra Arbeidsformidlingen inn som viste færre arbeidsledige målt mot uken før. I Europa har OECD lagt frem en fersk økonomisk rapport som mener det er nødvendig med flere strukturelle reformer i de kommende årene for å forhindre finansielle kriser i fremtiden.Den norske kronen svekker seg mot dollar, euro og pund. En dollar koster 5,91 kroner, en euro koster 8,66 kroner og et pund koster 9,55 kroner.- Vi tror gjerne at aktørene nå venter på nye signaler fra Norges Bank som utløsende faktor for videre bevegelse, som da eventuelt kan bryte gjennom 8,60 mot euro, skriver Handelsbanken i sin morgenrapport.112 milliarder dollarDet amerikanske finansdepartementet planlegger emisjoner på 112 milliard dollar i den kommende uken. Emisjonene omfattes av salg av toårige, femårige og syvårige obligasjoner.I tillegg til finansdepartementets planlagte emisjon er også en pengepolitisk uttalelse fra Federal Reserve på agendaen der styringsrentebeskjeden er ventet onsdag klokken 20.15.Analytikere mener at det fortsatt er lite sannsynlig at den tiårige renten vil falle ut av intervallet på 3,25-4,00 prosent. For et utbrudd i den øvre delen av intervallet kreves sterkere signaler på vekst og oppgang i forbrukernes etterspørsel og i arbeidsmarkedet.- Rentene kan fortsatt stige denne uken, på bakgrunn av rekorttilbudet som går ut i markedet. Finansdepartementet vil selge toårige obligasjoner for 43 milliarder dollar tirsdag, femårige obligasjoner for 40 milliarder dollar på onsdag, og syvårige obligasjoner for 29 milliarder dollar torsdag. Men selv om salget ville bli svakt, skal det ikke medføre en varig skade for obligasjonene, da Fed ventes å gjenta sin forpliktelse til å holde renten lav for en lengre periode, skriver Dow Jones Newswires.