Har tjent 3500 millioner kroner på én aksje

Her er verdipapiret som får John Fredriksen til å bli glad som en laks. Siden 2009 har startet har Norges rikeste tjent 3,5 milliarder kroner bare på Marine Harvest-aksjen.

John Fredriksen. Foto: Scanpix

Inneværende år har vært meget bra på Oslo Børs, og alt i alt har OSEAX-indeksen steget snaue 40 prosent så langt.Enkelte aksjer har likevel gjort det hakket vassere enn de andre, og på toppen av listen over papirene som har steget mest i 2009 finner vi legemiddelfirmaet Algeta som er opp over 700 prosent så langt.Les også: Aksjen som har steget 700 prosentPå en meget solid andreplass finner vi imidlertid fiskematselskapet Marine Harvest der en ikke ukjent herre ved navn John Fredriksen har en stor post.Faktisk eier Norges rikeste 30,20 prosent av aksjene i selskapet, nærmere bestemt 1.079.632.775 aksjer, gjennom sitt selskap Geveran Trading Co Ltd.,og det er Fredriksen mest sannsynlig meget godt fornøyd med.Selskapets aksjekurs har nemlig steget med 308,28 prosent så langt i 2009.Dette betyr i klartekst at Fredriksens post i selskapet har blitt verdt 3.486.134.230,47 kroner mer verdt i løpet av inneværende år.Investoren har i løpet av året gjort små endringer med hensyn til kjøp og salg av aksjer i Marine Harvest, men antallet aksjer nå og ved inngangen til 2009 er identisk.Bakgrunnen for Marine Harvest sin opptur er lakseprisen, som har hatt en meget hyggelig utvikling så langt i 2009.