Hvorfor stiger Yara-aksjen?

Yara går mot markedet. Her er noen forklaringer.

Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara International - Foto: Finansavisen
Børs

Mens Oslo Børs faller markant (1,6 prosent), går Yara mot markedet med pluss 2,3 prosent. Analytikere TDN Finans har snakket med har ingen særskilte forklaringer på oppgangen, men viser generelt til at aksjen har falt "veldig mye" de seneste ukene. Oppgangen kan bli forsterket av shortinndekning, mener de.Ifølge en av analytikerne skal dessuten ureaprisen ha nådd et teknisk bunnivå.- Årsaken til at aksjen stiger er selvfølgelig fordi noen kjøper mye aksjer og jeg tror det kan være større aktører som ønsker å posisjonere seg i aksjen før en sesongmessig bra periode, sier en megler til nyhetsbyrået..-Hvis man har planer om å posisjonere seg i gjødselsaksjer tror jeg tidspunktet kan være gunstig, aksjen har falt veldig mye den seneste tiden, det er ikke lenge siden kursen lå på 180 kroner, sier megleren.

Nyheter
Børs