- Investorer tapte alt på få dager

-Nok en gang hører man historier om investorer og tradere som på noen få dager taper mer enn de har brukt mange år på å tjene. At det skal være så vanskelig å lære, sier Peter Warren.

De siste to ukene har vært svært ubehagelige for alle de som har sittet med short-posisjoner i Naturgass. På sin blogg ser Peter Warren i WarrenWicklund nærmere på fenomenet shortsalg og psykologien som råder.-Stadig lavere kurser bringer frem stadig flere short-selgere (investorer som selger noe de ikke eier i håp om å kunne kjøpe det tilbake på enda lavere kurser). Logikken bak slik adferd er enda mer uforståelig enn ved kursoppgang. I teorien kan det som går opp stige til det uendelige, mens det som faller i verdi ikke kan falle lavere enn til null, sier Warren.-Bunnlinjen for de progressive short-selgerne er at kursen på Naturgass, selv i mangel av orkan i Texas-gulfen, de siste to ukene har steget hele 50 prosent. Kursutviklingen har imidlertid blitt kraftig "hjulpet" av at meglere har måtte foreta tvangsinndekning for kunder som har ligget short og som ikke har kunne dekke sine tap. Nok en gang hører man historier om investorer og tradere som på noen få dager taper mer enn de har brukt mange år på å tjene. At det skal være så vanskelig å lære, avslutter Warren.