Kina frykter at dollaren krasjer

Kina blar opp 300 milliarder og blåser liv i det som kan bli en seriøs utfordrer for dollaren.

Dollarsedler - Foto: AP
Børs

Kina hadde i slutten av juni 775 milliarder dollar i amerikanske rentepapirer. Underskuddene i USA gjør at landet frykter for sine investeringer.Kina søker derfor en alternativ reservevaluta til dollar, og kjøper nyutstedte verdipapirer fra Det internasjonale valutafondet (IMF) for 50 milliarder dollar, skriver Dn, som viser til Asian Wall Street Journal. Verdipapirene er pålydende i IMFs spesielle trekkrettigheter (SDR), en form for valuta.- Symbolsk er dette veldig viktig. Det betyr at den amerikanske dollaren ikke er enerådende, sier forsker Eswar Prasad ved Brookings Institution til den asiatiske avisen.- Det er ikke lenger en uoppnåelig drøm at SDR blir en seriøs utfordrer til dollaren, legger han til.

Nyheter
Næringsliv