Klokken 16.00 kommer ukens viktigste nøkkeltall

-I dag er nok alles øyne rettet mot det ene av denne ukens to viktigste nøkkeltall, sier analytiker Katrine Boye. Dette kan du forvente deg.

Katrine G. Boye, analytiker i Nordea Markets - Foto: Nordea
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ber analytiker Katrine Boye leserne følge med på dagens ISM-nyheter fra USA.- I dag er nok alles øyne rettet mot det ene av denne ukens to viktigste nøkkeltall, nemlig innkjøpssjefsindeksen ISM fra USA. Både vi og konsensus regner med at ISM stiger videre i august og bryter den viktige grensen på 50, sier Boye.- Når ISM kommer over 50 indikerer det vekst, og vil i så fall være en klar beskjed om at resesjonen er over. Fremover tror vi ISM kan stige ytterligere mot 55 mot slutten av året, mye på bakgrunn av positive effekter av mindre lagernedbygging. Men det er engangseffekter som etter hvert vil bli uttømt, og dermed vil ISM trolig komme ned igjen og vi venter at den vil ligge rundt 50 på litt lenger sikt, sier Boye.- Også fra USA får vi i dag de såkalte "pending home sales" for Juli. Det er ikke-avsluttede boligsalg, og konsensus er en økning i antall salg på 1,6 prosent - den sjette måneden på rad - og helt i tråd med den seneste tids positive utvikling i det amerikanske boligmarkedet, avslutter Boye.

Nyheter
Børs