Konkursfrykt, gigantemisjon og shortinndekning

Oslo Børs falt onsdag. Et Kjell Inge Røkke-selskap var aller best, mens en emisjon og frykt for konkurs sendte to aksjer nedover.

Børs

Oslo Børs falt for tredje dag på rad onsdag. Hovedindeksen endte ned 1,6 prosent til 293,08. Nedturen kom i kjølvannet av kraftige fall i Asia i morges, samt røde børser i Europa.Svake amerikanske nøkkeltall bidro ikke til optimisme. Ifølge en en undersøkelse foretatt av ADP Employer Services falt antallet sysselsatte i den private sektoren i USA med 298.000 personer i august. Det var ventet et fall på 250.000 personer, melder Bloomberg.Ved stengetid klokken 17:30 var DAX-indeksen i Frankfurt ned 0,2 prosent, mens CAC 40 i Paris og FTSE 100 i London stod i minus 0,1-0,2 prosent. Utviklingen i USA er tilnærmet paddeflat etter en svak åpning.Oljeprisen De amerikanske oljelagrene falt med 0,4 millioner fat sist uke til 343,4 millioner fat, mens de var ventet å falle med 0,9 millioner fat. Et fat nordsjøolje ble i forkant av tallene handlet for 67,50 dollar, ned 0,3 prosent. Nå går oktober-kontrakten for 67,93 dollar. StatoilHydro endte på 129,70 kroner, ned 0,3 prosent i forhold til tirsdag.StatoilHydro-sjef Helge Lund var dagens første gjestetaler på Pareto-seminaret i dag.- For de store selskapene kan man ikke konkludere at krisen er over. Oljeselskapenes inntekter og kontantstrøm er blitt kuttet dramatisk og Statoil må opprettholde en sterk kostnadsdisiplin. Dette betyr på kort sikt mindre utvikling og leteaktivitet, advarte Lund under sin taleSteg 71 prosent Den 25. mai 2009, sist dag Oslo Axess-selskapet Transeuro Energy ble handlet over børs i Oslo, stod aksjekursen i 21 øre. Frem til i dag har aksjen vært i pause.Aksjen steg dermed 71 prosent til 36 øre onsdag.Yara gikk mot markedet Yara-aksjen steg 3,6 prosent til 167,60 kroner. Analytikere TDN Finans har snakket med har ingen særskilte forklaringer på oppgangen, men viser generelt til at aksjen har falt "veldig mye" de seneste ukene. Oppgangen kan bli forsterket av shortinndekning, mener de.Ifølge en av analytikerne skal dessuten ureaprisen ha nådd et teknisk bunnivå.Crew På tirsdagens obligasjonseiermøte i kriserammede Crew Gold stemte investorene nei til restruktureringsforslaget.- Refinansieringsplanen har falt. Det er uhyre vanskelig for oss. Det er åpenbart at selskapet ikke kan innfri gjelden som forfaller. Jeg hadde håpet på å redde stumpene, men den drømmen røk i ettermiddag, sier Crews styreleder Jens Ulltveit-Moe til DN.Aksjen var ned 6,4 prosent til 2,21 kroner.Kongsberg Automotive Kongsberg Automotive har gjort en emisjon på 260 millioner aksjer til 4,00 kroner per aksje. I forkant av emisjonen var det 65 millioner aksjer i Kongsberg Automotive. Aksjen handles på 4,85 kroner. Aksjen ble handlet for 7,55 kroner tirsdag.Aker BioMarine Aker BioMarine steg 16,5 prosent til 7,50 kroner. I morges ble det kjent at bioteknologiselskapet Aker BioMarine har inngått en eksklusiv avtale for leveranse av kosttilskuddet Superba(TM) Krill Oil til markedslederen Schiff Nutrition Group i USA. Dette er et stort gjennombrudd for Aker BioMarine i det amerikanske markedet, blet det opplyst.Svake finansaksjer DnB NOR falt 3,3 prosent til 57,95 kroner, mens Storebrand endte ned 6,5 prosent til 30,64 kroner. Carnegie har oppgradert DnB NOR-aksjen fra "neutral" til "outperform".Omsetningen passerte 5 mrd. Det ble omsatt verdipapirer for 5,5 milliarder kroner. StatoilHydro, Yara og Seadrill var mest omsatt.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs