KRG-minister bunnfisket DNO-aksjer

Dette betalte han for DNO-aksjene.

Oljearbeidere - Foto: AP

Ifølge DN viser dokumenter fra Oslo Børs at den kurdiske oljeministeren Dr. Ashti A. Hawrami sto bak kjøpet av 43 millioner aksjer for 175,5 millioner kroner i DNO International i oktober 2008.Den 10. oktober 2008 kom meldingen fra DNO, som fortalte om et hemmelig aksjesalg av DNOs egne aksjer.DNO solgte da 43.873.960 egne aksjer til 4 kroner per stykke. Selskapet solgte da rubbel og bit av egne aksjer, men satt igjen med opsjoner for kjøp av 60 millioner aksjer.DNO-aksjen ble sist omsatt for 7,14 kroner, noe som gir oljeministeren en avkastning på 78 prosent.Les mer om DNOs kontroversielle salg her , og her Den laveste noteringen for DNO de siste fire årene er 2,96 kroner, satt samme dag som den kurdiske ministeren kjøpte aksjene. Samme måned var det også en rekke innsidekjøp i DNO-aksjen.Innside kjøp 1 , 2 , 3