Kronen styrker seg torsdag

Torsdag har vært litt mager på makronyheter så langt, og fokuset har vært på Ifo-indeksen som økte, men kom inn litt under ventet.

De svenske produsentprisene (PPI) var ventet å øke på årsbasis, men fasiten ble et fall.I ettermiddag er fokuset rettet mot amerikansk statistikk for nye arbeidssøkende og salg av brukte boliger. Senere i kveld er fokuset rettet mot G20-møtet i Pittsburgh hvor G20-landene arbeider med å sluttføre en plan som forplikter USA, Europa og Kina til å gjennomføre store forandringer i sin nasjonaløkonomiske politikk for å produsere en holdbar vekst til verdens gjeninnhenting fra krisen.Den norske kronen styrker seg mot dollar, euro og pund. Torsdag klokken 11.30 koster en dollar 5,77 kroner, en euro koster 8,53 kroner og ett pund koster 9,35 kroner.Tysk Ifo-indeks under ventet Den tyske Ifo-indeksen som måler tilliten til næringslivet i Tyskland, økte til 91,3 i september, fra 90,5 måneden før. Analytikere hadde på forhånd ventet et nivå på 92,0.Indeksen består av to underindekser som måler henholdsvis virksomhetenes vurdering av den nåværende situasjon og forventninger til fremtiden.Ifo forventningsindeksen økte til 95,7 i september, mot 95,0 i august. Ifo-indeksen for nåværende forhold var på 87,0 i september, mot 86,1 i forrige måned.Ifo-instituttet spør i denne forbindelse rundt 7.000 tyske bedriftsledere om den nåværende og fremtidige utsikten for produksjon, lageroppbygging, ordrer, priser og sysselsetting.Svensk PPI falt De svenske produsentprisene (PPI) falt 0,9 prosent i august sammenlignet med måneden før. Årstakten ble målt til -0,1 prosent (0,9 prosent i forrige måned).Markedet hadde ifølge SIX Estimates undersøkelse blant fem analytikere, ventet en økning på 0,6 prosent på årsbasis (spredning 0,3 til 1,1 prosent). Medianforventningen var 0,5 prosent.