Kronen styrker seg ytterligere

Det er tegn til bedring i USA, der solide makrotall underbygger oppgangangen i aksjemarkedene, som bidrar til sterkere krone.

Foto: Scanpix

Den norske kronen fortsetter å styrke seg torsdag morgen. En dollar koster 5,83 kroner, en euro 8,60 kroner og ett pund 9,65 kroner.- Sentralbanksjefen i USA sa tidligere i denne uken at resesjonen høyst sannsynlig er over, og i går ble det offentliggjort en rapport som viste at industriproduksjonen i USA steg for andre måned på rad i august. Et annet tegn til økt aktivitet kunne man se i en annen rapport, som viste at USAs lagerbeholdning av råolje har gått ned den siste uken», skriver Fokus Bank i sin morgenrapport.Nordea skriver i sin morgenrapport at kanskje det viktigste for optimismen i markedene var industriproduksjonen som steg med 0,8 prosent mot ventet 0,6 prosent. Kapasitetsutnyttelsen var da også noe høyere enn ventet med 69,9 prosent mot ventet 69 prosent.- Riktig nok er ikke avlesningen de aller største overraskelsene, men det er i alle fall på riktig side og er med på å bekrefte at økonomien har begynt på veien ut av resesjonen, skriver Nordea.Uendret rente i JapanDen japanske sentralbanken, Bank of Japan, besluttet ved dagens pengepolitiske rapport å holde styringsrenten uforandret på 0,10 prosent.Tilliten blant japanske industriselskaper økte til 15,5 poeng i andre kvartal 2009. Det viser en undersøkelse fra det japanske finansdepartementet, og skyldes ifølge Bloomberg News stimulansepakken på 25 billioner yen. 15,5 er høyeste notering siden undersøkelsen startet i 2004.BNP-veksten i Kina vil sannsynligvis nå 9 prosent i tredje kvartal (årsvekst), og vise tosifrede tall i fjerde.Det sier Chen Dongqi som er økonom ved det makroøkonomiske forskningsinstituttet som er en del av National Development and Research Commission, ifølge Dow Jones Newswires.Arbeidsledigheten i Sverige er 8,0 prosent i august, sammenlignet med 5,2 prosent august i fjor. Måneden før var nivået 7,9 prosent.