Mange faktorer peker mot børsoppgang fredag

Disse faktorene vil påvirke Oslo Børs fredag.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet i dag på 296,26 poeng, opp 1,08 prosent. Den eksterme oppgangen i Algeta var dagens soleklare største nyhet. Les alt om gårdagens børsdag herNetFonds forventer å se børsoppgang på 0,64 prosent til 298,15 innen de første fem minuttene på Oslo Børs.- Vi tror Oslo børs åpner opp i dag. De amerikanske børsene løftet seg noe i går kveld. I Asia er indeksene svakt opp. Totalt sett ligger det an til oppgang i Europa. Kl 14:30 slippes månedens viktigste nøkkeltall, Non-farm payrolls. Vi forventer store markedsbevegelser etter at tallene slippes, ifølge en morgenrapport fra nettmegleren.USA S&P 500 brøt rekken på fire dager med fall og steg da optimismen grep Wall Street torsdag. Store varehuskjeder som Costco Wholesale og Gap meldte om salg som toppet forventningene i august. Torsdagens rally på Kina-børsene preget også bildet.Costco og Gap avanserte hhv. 8,6 og 7,6 prosent. Alcoa og Caterpillar viste vei for Dow Jones-indeksen, som steg 0,7 prosent til 9.344,61. S&P 500 var opp 0,9 prosent til 1.003,24 da handelen stengte, mens Nasdaq la på seg 0,82 prosent til 1.983,20 poengLes hele USA-kommentaren her Flere norske aksjer steg betydelig i utlandet etter stengetid i Norge.De norske aksjene i utlandetOnsdag I skrivende stund står Brent-oljen (oktober-kontrakten) i 67,53 dollar fatet. Ved stengetid på Oslo Børs i går, stod Brent-oljen i 67,20 dollar.I Tokyo er Nikkei ned 0,12 prosent, mens Hang Seng er opp drøyt 0,5 prosent. I Kina er Shanghai Composite-indeksen opp 0,4 prosent etter den sterke oppgangen i går.Følg utviklingen i Asia og resten av verden live herFinansielle bookmakere i London venter å se børsoppgang i Europa fredag, ifølge Reuters.FTSE i London er ventet opp inntil 17 poeng (0,4 prosent), DAX i Tyskland er ventet opp inntil 27 poeng (0,4 prosent), mens CAC 40 i Paris er ventet opp inntil 17 poeng (0,5 prosent).Dagens makrotall:

 • Arbeidsmarkedsrapport fra USAArbeidsmarkedsrapport fra USA
 • Arbeidsmarkedsrapporten for august (non-farm payrolls) i USA, klokken 14.30 norsk tid.Arbeidsmarkedsrapporten for august (non-farm payrolls) i USA, klokken 14.30 norsk tid.
 • Antallet sysseltatte utenfor landbrukssektoren er ventet å falle med 230.000. I juli falt sysselsettingen med 247.000 personer.Antallet sysseltatte utenfor landbrukssektoren er ventet å falle med 230.000. I juli falt sysselsettingen med 247.000 personer.
Andre nøkkeltall:
 • Sveits: KPI, augustSveits: KPI, august
 • Canada: Sysselsetting, augustCanada: Sysselsetting, august
 • Canada: Ivey PMI. augustCanada: Ivey PMI. august
 • Europakommisjonen publiserer økonomiske anslag klokken 11.45 norsk tid.Europakommisjonen publiserer økonomiske anslag klokken 11.45 norsk tid.
Her hjemme legger SSB frem følgende:
 • Finansforetak, balanserFinansforetak, balanser
 • Transport og lagring, prisindekserTransport og lagring, prisindekser
 • Informasjon og kommunikasjon, prisindekserInformasjon og kommunikasjon, prisindekser
 • Eierskap i næringslivetEierskap i næringslivet
 • Avfall fra tjenesteytende næringerAvfall fra tjenesteytende næringer
 • Bygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikkBygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikk
 • Arbeidskraftskostnadsindeks. Foreløpige tallArbeidskraftskostnadsindeks. Foreløpige tall
Innenriks merker vi oss følgende hendelser:
  Oslo: Fornyingsminister Heidi Grande Røys og kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa inviterer til pressekonferanse om bredbåndspolitikken.Oslo: Fornyingsminister Heidi Grande Røys og kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa inviterer til pressekonferanse om bredbåndspolitikken.Oslo: Høyre-leder Erna Solberg er dagens gjest hos Civitas valgfrokost. Dermed er det hennes tur til å fortelle om sin visjon for landet: Hva vil de med Norge? Hvorfor er det viktig for dem å vinne valget?Oslo: Høyre-leder Erna Solberg er dagens gjest hos Civitas valgfrokost. Dermed er det hennes tur til å fortelle om sin visjon for landet: Hva vil de med Norge? Hvorfor er det viktig for dem å vinne valget?Tromsø: Handelshøgskolen i Tromsø åpner offisielt fredag.Tromsø: Handelshøgskolen i Tromsø åpner offisielt fredag.Bø i Vesterålen: Bellona arrangerer debatt om oljeboring i Lofoten og Vesterålen i samarbeid med kystfiskarlaget og fiskarlaget.Bø i Vesterålen: Bellona arrangerer debatt om oljeboring i Lofoten og Vesterålen i samarbeid med kystfiskarlaget og fiskarlaget.Oslo: Oslo Operafestival. Til søndag 13. september.Oslo: Oslo Operafestival. Til søndag 13. september.Tromsø: Tromsø World Music Festival. Til lørdag.Tromsø: Tromsø World Music Festival. Til lørdag.
Disse amerikanske selskapene legger frem tall for andre kvartal i dag Kilder: Market Watch, SSB, NTBHele listen, komplett med forventninger og tidligere tall finner du på HegnarOnlines Market WatchMer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs