Megler: Vi er inne i et recovery

Megler peker på den beste grunnen til at Oslo Børs er i slikt godt driv torsdag.

Foto: Nordea
Børs

Hovedindeksen opplever bred oppgang torsdag. Med unntak av StatoilHydro og Seadrill er alle tungvekterne opp. Akkurat nå er hovedindeksen opp 1,3 prosent til 296,91 poeng.Omsetningen av verdipapirer har passert 4 milliarder kroner.Kina-effekt- Det er flere faktorer; det som har trukket det ned i det siste er usikkerhet rundt Kina. I dag stiger kinesiske aksjer, og akkurat i dag tror jeg det er beste grunnen til at det stiger, sier en megler til Reuters.- Det har vært mye snakk om dobbel-dipp her og at investeringstoppen i Kina er nådd, men tallene vi har fått i industrien er i tråd med at vi er inn i et recovery, legger han til.Resesjonen mot slutten? PMI-tall for serviceindustrien lagt frem i eurosonen og Storbritannia viser ifølge nyhetsbyåret bedring og indekser over 50, som indikerer vekst.Samtidig mener OECD den globale resesjonen går mot slutten, og her hjemme har SSB jekket opp sine prognoser.

Nyheter
Børs