Meglerhus: - Kjøp disse sju aksjene

Lav prising i dag og lave tap fremover gjør at DnB NOR Markets anbefaler kjøp av sju aksjer i en og samme sektor.

Ivrige råvaretradere (Illustrasjonsbilde) - Foto: AP

Meglerhuset DnB NOR Markets har igjen klokkertro på norske sparebanker, skriver Finansavisen tirsdag. Soliditeten er gjenopprettet, tapene på utlån blir ikke altfor store og inntektene vil øke.Det er grunnen til at analytiker Geir Grønseth betegner den norske sparebanksektoren som home free for denne gang. Alle de syv sparebankene han dekker, de syv største med egenkapitalbevis, får kjøpsanbefaling i hans ferske oppdatering av sektoren.- Vi er forholdsvis optimistiske til hele sparebanksektoren, og venter at den andre bølgen i finanskrisen vil være mild i Norge. Utlånstapene vil øke, men ikke så mye, sier Grønseth.